Fruitfunk goes USA!

Fruitfunk goes USA! Laat ik beginnen met mijzelf voor te stellen, ik ben Jara en ben ondertussen al een jaartje werkzaam bij Fruitfunk. Jullie zullen mij misschien al wel eens voorbij hebben zien komen op de social media van Fruitfunk. Tijdens mijn studie communicatie heb ik mijn afstudeerscriptie geschreven voor Fruitfunk en ben hierna eigenlijk nooit meer weggegaan! Behalve afgelopen zomer, voor 6 weekjes. Aangezien Fruitfunk een internationaal bedrijf is, is het toch wel handig om je verstaanbaar te kunnen maken in Engels. Helaas liet mijn Engels nogal te wensen over, dus daar moest verandering in komen! En waar kan dat beter dan in een land waar ze ook daadwerkelijk Engels spreken?! Ik ben naar Amerika gegaan. Buiten het feit dat ik mijn Engels enorm heb verbeterd, schrok ik wel van de eetgewoontes. 

Het eerste wat mij opviel toen ik van airport naar mijn verblijf reed, waren de hoeveelheid fastfoodketens. Van MacDonalds tot Subway, van KFC tot DunkinDonuts. De mogelijkheden waren enorm! Daarentegen, de mogelijkheden voor gezond eten waren alles behalve enorm. In de supermarkten in Miami Beach kende ze geen groente of fruit afdeling. Het enige wat je kon kopen was een bakje voorgesneden fruit. En hoe mensen in Miami Beach koken is me tot de dag van vandaag een raadsel. Rijst, aardappelen en verse groente zoals wij hier hebben, heb ik daar in de supermarkten niet gezien.

Dan heb ik het nog niet gehad over de prijzen van gezond eten. Ik moet toegeven dat ik sowieso niet in de meest goedkope plek in Amerika verbleef, maar het was wel duidelijk dat voornamelijk gezonde voeding onbetaalbaar is. Zo kocht ik daar een bak met verschillende soorten fruit. Ik had alleen niet zo goed naar het prijskaartje gekeken. Toen ik bij de kassa kwam, mocht ik 20$ (= ongeveer €17) afrekenen. 20$ voor een bak fruit! En dat te bedenken dat je voor diezelfde $20, ook zo’n 10 hamburgers kunt kopen…

Nu doe ik wel erg negatief over het voedsel gedrag in Amerika. Er was ook een ding wat mij wel heel blij maakte. Namelijk een supermarkt die helemaal gericht was op verantwoord en vers eten. Er was dan ook geen snoepafdeling te vinden in de winkel, op een aantal verantwoorde snoep producten na! Er was ook de mogelijkheid om in de winkel een maaltijd te eten, dit werd allemaal vers bereid. Helaas betaalde je hier wederom wel weer de hoofdprijs voor.

Ik denk dat Amerikanen wel willen veranderen qua eetgedrag en gewoontes, (dit bewijst bijvoorbeeld de supermarkt die ik hierboven omschreef wel,) maar het ongezonde voedsel is zo verwikkeld in de cultuur en gewoontes. Wellicht een mooie volgende stap voor Fruitfunk om Amerika een handje te helpen met verantwoord eten! 😉

Bedankt voor je interesse in onze nieuwsbrief! 
Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de verkregen bevestigingsmail.
Oeps! Er is iets fout gegaan. Probeer het opnieuw.
Algemene voorwaardenHerroepingsformulierPrivacy Statement