Bakken met Fruitfunk - Verantwoord bananenbrood

Bananenbrood is hot! Een heerlijk licht gezoete ‘cake’, die makkelijk te maken is, goed vult en ook nog eens verantwoord is. Alleen vonden wij, van Fruitfunk, dit wel een beetje saai om aan je kinderen voor te schotelen. Daarom zijn wij de keuken ingedoken en hebben wij het ‘saaie’ bananenbrood omgetoverd in een leuke traktatie voor je kids.

Wat heb je nodig?
3 rijpe bannen
3 eieren
100 gram speltmeel
1 theelepels bakpoeder
1 eetlepel kaneel
4 zakjes Fruitfunk Strawberry Snowflakes
Optioneel: koek- & speculaaskruiden honing

 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Doe alle ingrediënten, behalve de Fruitfunk Strawberry Snowflakes, in de blender. Blend het geheel tot een gladde massa. Snijd de inhoud van twee zakjes Fruitfunk Strawberry Snowflakes klein, voeg dit bij het beslag en roer het door. Bekleed een cakeblik met bakpapier, giet het geheel erin. Leg de overige Fruitfunk Strawberry Snowflakes op het beslag om er een feestelijke cake van te maken. Zet het in de oven voor 30 minuten op 180 graden. Laat het afkoelen en snijd de cake aan.

Tip: De plakjes cake kunnen worden ingevroren. Zo kun je je kind, ondanks alle haast in de ochtend, toch een verantwoord lekkernij mee naar school geven.

Bedankt voor je interesse in onze nieuwsbrief! 
Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de verkregen bevestigingsmail.
Oeps! Er is iets fout gegaan. Probeer het opnieuw.
Algemene voorwaardenHerroepingsformulierPrivacy Statement