Deel 4: De normale wereld

Heb je deel 3 van het verhaal nog niet gelezen? Lees hem dan hier.

“Abel wakker worden!” Abel schrikt wakker. “Mam, ik ben op de fruitplaneet geweest en ik heb mijn rugzak helemaal vol gestopt met fruitsnoepjes die ik heb ontdekt.” “Ik denk dat je hebt gedroomd schatje.” “Maar mam, ik ging met mijn rugzak vol eten weg met de raket. Naar een melkweg hier vandaan met een planeet van aardbei appel en banaan. Ik pakte mijn vlag en sloeg mijn slag. Pats boem, de planeet knalde uit elkaar. Ik heb nieuwe fruitsnoepjes ontdekt!” “Dat klinkt als een groot avontuur Abel, maar het is tijd om uit bed te gaan. Om je klaar te maken voor school”.

“Abel maakt zich klaar voor school en pakt zijn rugtas. Hij gelooft zijn ogen niet, de tas zit helemaal vol met de snoepjes die hij meegenomen had van de fruitplaneet. Hij wist het wel, het was echt waar! Hij is echt naar de planeet geweest. Onderweg naar school kan Abel er niet over ophouden. Eenmaal aangekomen op school ziet hij Tygo en Pim en rent er meteen naar toe. “Jongens!” roept Abel “Ik ben als astronaut met mijn raket naar een melkweg ver van ons vandaan gevlogen en heb daar een fruitplaneet ontdekt. Toen ik als een echte astronaut de vlag in de planeet zette, ontplofte de planeet. Er vlogen allemaal snoepjes gemaakt van fruit uit.” “Wow, dat klinkt cool”, zeggen Tygo en Pim. “Mogen wij een keer mee Abel?” “Tuurlijk, we kunnen vanavond wel weer gaan?” “Ja dat doen we!” Roepen Tygo en Pim.

Tijdens de middag pauze bespreken ze het plan voor vanavond. Wie wat meeneemt en hoe laat ze afspreken bij de raket. Tygo, Pim en Abel lopen goed voorbereid naar de raket. Abel loopt voorop, Tygo en Pim sluipen erachter. Pim en Tygo zijn benieuwd naar de raket. Ze vragen zich af hoe groot de raket zou zijn. Maar eenmaal aangekomen bij de speeltuin is er geen raket te bekennen. Waar is de raket?! Tygo en Pim kijken Abel vragend aan. Abel begrijpt er niks van. “Misschien was het dan toch wel een droom, zegt Abel.” Gelukkig heeft hij de lekkere snoepjes nog.

Helaas was dit het laatste deel van Abel de astronaut! Kan jij niet genoeg krijgen van deze verhalen? lees dan hier alle delen nog een keer!

Bedankt voor je interesse in onze nieuwsbrief! 
Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de verkregen bevestigingsmail.
Oeps! Er is iets fout gegaan. Probeer het opnieuw.
Algemene voorwaardenHerroepingsformulierPrivacy Statement