Deel 3: Ik maak mijn droom waar!

Heb je deel 2 van het verhaal nog niet gelezen? Lees hem dan hier.

Abel staat nu buiten met zijn rugtas gevuld met groente en fruit, klaar om als astronaut op avontuur te gaan. Abel ziet de astronaut van tv weer terug. “Ik ga nieuwe fruitplaneten ontdekken”. Abel loopt naar de raket die een speeltuin verder in de straat te vinden is. Hij pakt zijn astronauten pak uit de raket die klaar ligt op zijn stoel, doet hem aan en gaat in de raket zitten. Abel doet zijn stoelriem om en drukt op de grote groene knop voor zich. BRRPFFKGGGHH de raket maakt een enorm raar geluid. De raket stijgt op! “Raket! Stuur me naar een melkweg hier ver vandaan. Waar ik land op een planeet van aardbei appel en banaan.” De raket vliegt steeds sneller en veranderd van richting. “Het werkt!” Ineens ziet hij vanuit het raam van zijn raket een echte fruitplaneet.

De raket komt rustig tot stilstand op de fruitplaneet. Abel stapt uit. Hij heeft een nieuwe planeet ontdekt! Nu moet hij zoals een echte astronaut zijn vlag in de planeet zetten. Hij pakt zijn vlag. PATS BOEM, de planeet ontploft en er vliegen allemaal gekke snoepjes uit. Abel proeft er eentje. ‘Woohw!’ Deze snoepjes zijn gemaakt van het fruit van de fruitplaneet. Ze smaken perfect! Ik heb ze ontdekt! Abel kan zijn geluk niet op. Zo veel lekkere fruitsnoepjes! Laat ik alles meenemen naar huis zodat ze thuis geloven wat ik allemaal heb meegemaakt.

Snoepjes gemaakt van een fruitplaneet dat geloven ze nooit. Abel pakt alle snoepjes mee die hij pakken kan. Het past net in zijn rugtas. Van die lange reis heeft Abel trek gekregen, komt dat even goed uit denk Abel. “Terug naar huis raket!” Abel drukt opnieuw op de knop. Alleen de verkeerde! Abel heeft op de rode knop gedrukt in plaats van de groene. Het blijft stil en alle lichtjes vallen uit. “Wat nu!” Gelukkig ligt er een raketboekje in de raket en kan Abel het probleem uiteindelijk oplossen. Opnieuw drukt Abel op de groene knop. BRRPFFKGGGH doet de raket deze keer weer. De raket vliegt met veel vaart terug naar de speeltuin. Dat was wel heel erg spannend. Ik ga het meteen tegen mama en papa en mijn beste vriendjes Tygo en Pim vertellen. Abel trekt zijn astronauten pak uit en legt het netjes terug in zijn raket.

Woensdag 7 februari wordt het vierde en tevens laatste deel van Abel de astronaut op onze website gezet!

Bedankt voor je interesse in onze nieuwsbrief! 
Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de verkregen bevestigingsmail.
Oeps! Er is iets fout gegaan. Probeer het opnieuw.
Algemene voorwaardenHerroepingsformulierPrivacy Statement