Deel 2: Abel gaat op avontuur!

Heb je deel 1 van het verhaal nog niet gelezen? Lees hem dan hier.

Piep, piep, piep, de wekker gaat. Abel kijkt naar zijn wekker, 07.30 uur. Dat is vroeg, maar tijd om zijn ogen weer dicht te doen heeft hij niet, want zijn moeder komt zijn kamer al in. “Hoi Abel, én heb je lekker geslapen?” “Kom er maar uit dan gaan we je tandjes poetsen en je kleren aandoen.” 

“Mama, denk je echt dat ik astronaut kan worden?” vraagt Abel aan zijn moeder. De moeder van Abel glimlacht, “als jij dat echt wil kan dat, maar zoals ik gister al zei: daar moet je groot en sterk voor zijn, dus gezond eten en veel sporten is heel belangrijk.” “Mam, ik wil meteen gaan oefenen als astronaut.” “Dat is een leuk idee Abel, maar dat doen we dan ná school. En nu we het over school hebben, we moeten haasten want je moet zo naar school!” Maar Abel heeft helemaal geen zin om naar school te gaan. Abel wil astronaut worden en nieuwe planeten ontdekken. Hij bedenkt een slim plannetje om als astronaut op ontdekkingsreis te gaan. 

“Papa brengt je zusje naar het kinderdagverblijf en ik doe boven mijn haren nog even. Blijf jij even aan tafel zitten om je fruit op te eten? Dan ben ik zo terug.” zegt Abel zijn moeder. Abel stemt knikkend mee in. Eerst moet ik fruit en groente eten om sterk te worden, denkt Abel. Abel gaat verder met het eten van zijn bakje fruit. Hij drinkt een heel groot glas water en start met het eten van een appel én banaan. Als zijn fruit op is pakt hij stiekem een extra appel en een paprika mee die hij verstopt in zijn rugzak. Als laatste neemt hij ook nog een vlag mee. Abel is nu klaar om te gaan. Hij sluipt stiekem het huis uit…

Woensdag 31 januari wordt het derde deel van Abel de astronaut op onze website gezet! Dit verhaal heeft in totaal 4 delen.

Bedankt voor je interesse in onze nieuwsbrief! 
Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de verkregen bevestigingsmail.
Oeps! Er is iets fout gegaan. Probeer het opnieuw.
Algemene voorwaardenHerroepingsformulierPrivacy Statement