Deel 1: Abel heeft een idee!

Dit is Abel, Abel woont met zijn vader, moeder, broertje, zusje en zijn kat, die heet Stippel. Abel zijn twee beste vriendjes heten Tygo en Pim.

Afgelopen maandag keek Abel naar de televisie omdat het stormde buiten. Hij was eigenlijk niet echt aan het kijken naar de tv, tot het moment dat hij een hele gave reclame op tv zag. Het ging over een astronaut en een fruitplaneet. Een astronaut, dat wil ik wel worden, denkt Abel.

“Maaam!” roept Abel. “Ik weet wat ik later wil worden!” Abels moeder kijkt verbaasd op. “Oja, wat wil je worden dan Abel?” “Ik word astronaut, en dan zet ik AA op mijn astronautenpak.” “AA?” vraagt Abels moeder. “Ja, van Astronaut Abel!” Zijn moeder lacht, “heel leuk hoor Abel, maar astronaut word je niet zomaar. Astronauten moeten heel hard werken. Als astronaut mag je geen hoogtevrees hebben. Daarnaast is het belangrijk dat je een goede conditie hebt, dus moet je veel sporten. Je bent lang weg en je moet het niet erg vinden om lang in een raket te zitten.” “En natuurlijk niet teveel snoepen” zegt Abel. “Nee lieve Abel, gezond zijn betekent veel groente en fruit.” Groot en sterk.. Dat wil ik worden denkt Abel, dan kan ik écht astronaut worden! 

“Oei! Ik zie dat het al laat is”, zegt Abels moeder. “We gaan naar bed en dan hebben we het er morgen verder over.” De moeder van Abel leest hem nog een verhaaltje voor. De vader van Abel geeft hem nog een kus en dan verdwijnt Abel naar dromenland.. Slaap lekker.

Woensdag 24 januari wordt het tweede deel van Abel de astronaut op onze website gezet! Dit verhaal heeft in totaal 4 delen.

Bedankt voor je interesse in onze nieuwsbrief! 
Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de verkregen bevestigingsmail.
Oeps! Er is iets fout gegaan. Probeer het opnieuw.
Algemene voorwaardenHerroepingsformulierPrivacy Statement