3x verantwoorde drankjes

Bij een verantwoorde snack hoort eigenlijk ook een verantwoord drankje! Helaas zitten veel drankjes voor kinderen vol met suiker en kunstmatige toevoegingen. Daarom zetten wij drie gezonde drankjes op een rij die je makkelijk zelf kunt maken. Stuk voor stuk drankjes die je met een gerust hart aan je kinderen kunt geven, maar die ook zeker in de smaak zullen vallen.

Homemade icetea

Wat heb je nodig voor 1 kan?
1 liter water
2 zakjes groene thee
3 eetlepels honing
1 limoen
3 takjes munt
Ijsklontjes
Kaneelstokje

 

 

 

Kook 1 liter water. Laat het water afkoelen tot 80 graden Celsius en hang de zakjes groene thee en de munt in het water. Voeg ook de honing toe. Wij hebben 3 eetlepels honing toegevoegd, maar dit kan naar eigen smaak bepaald worden. Voeg ook het kaneelstokje aan het water toe, hierdoor krijgt de ijsthee een kruidige smaak. Laat het water afkoelen tot kamertemperatuur en laat het vervolgens in de koelkast verder afkoelen. Wanneer de ijsthee is afgekoeld knijp je een hele limoen uit in de ijsthee. Roer het geheel goed door en schenk de ijsthee in een glas. Voeg als laatst nog wat ijsklontjes, munt en limoen toe et voila de huisgemaakte ijsthee is klaar!

Strawberry slush puppy

Wat heb je nodig voor 1 groot glas?
8 (diepvries) aardbeien
Ijsklontjes
Limoen
Half glas water
Takje munt

 

 

  

Als je diepvries aardbeien gebruikt, haal dan de aardbeien minstens een half uur voor gebruik uit de diepvries. Doe de aardbeien, ijsklontjes en het water in de blender. Knijp ook een halve limoen uit in de blender. De andere helft kun je gebruiken voor de garnering van het drankje. Zet de blender op de hoogste stand en blend net zolang door totdat er geen grote stukken meer in het drankje zitten. Schenk het aardbeien drankje in een groot glas en maak het af met een schijfje limoen en een takje munt. De verantwoorde variant van een slush puppy is klaar, lekker verkoelend voor in de zomer!

 The rainbow

Wat heb je nodig voor 1 groot glas? 
2 (pers)sinaasappels
2 kiwi’s
5 (diepvries) aardbeien
Half glas water
1 limoen

 

 

 

 

 Pers de sinaasappels uit en vul het glas voor een derde met de sinaasappelsap. Schil de kiwi’s, snijd ze in blokjes en stop ze in de blender. Voeg een wat water en een beetje limoensap toe. Blend het tot een vloeibare massa. Giet de kiwisap voorzichtig bij de sinaasappelsap. Snijd nu de aardbeien in stukjes en stop ze in de blender. Voeg ook hier een scheutje bruisend water en een beetje limoensap aan toe. Blend het tot een vloeibare massa. Voeg de aardbeiensap ook aan het glas toe en je bent klaar! Zo maak je in een handomdraai een drankje dat er niet alleen feestelijk uitziet, maar ook nog eens boordevol vitamines zit!

Bedankt voor je interesse in onze nieuwsbrief! 
Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de verkregen bevestigingsmail.
Oeps! Er is iets fout gegaan. Probeer het opnieuw.
Algemene voorwaardenHerroepingsformulierPrivacy Statement